Opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat
- Neneh Østergaard
- 25. jun.
- 2 min læsning
Opdateret: for 7 dage siden

Er du i tvivl om hvordan du laver hjemmelavet kartoffelsalat?
Kartoffelsalat er en kæmpe dansk sommer-klassiker, som også er at finde på kortet i ny og næ her på kroen. Skulle den ikke være på kortet, når trangen til en god, cremet kartoffelsalat opstår, så kan du lave en derhjemme med denne opskrift!
Først og fremmest er det vigtigt at kartoflerne kogt korrekt. Heldigvis har vi lavet en guide, som du finder her.
Ingredienser
1 kg nye danske kartofler
150 gram mayonnaise
150 gram creme fraiche med 18% fedt
1 spsk dijonsennep
1 bundt purløg
1 rødløg
100 gram sukker
100 gram lys eddike
Salt og kværnet peber
Evt radiser/tomater som pynt
Fremgangsmåde
Start med at koge kartoflerne. Kartoflerne skal koges møre, men stadig have en fasthed, så de ikke går i stykker, når de vendes sammen til kartoffelsalat. Når kartoflerne er kogt færdig, bør de ikke sættes i køleskabet. Kartoffelsalat smager bedst når kartoflerne ikke har været i køleskab.
Vil du være sikker på, at kartoflerne bliver kogt perfekt? Så se vores guide her.
Skær rødløget i fine tern og kog en syltelage af sukker/eddike. Sylt løgene minimum en time før anvendelse.
Tip: syltede rødløg kan holde sig længe og bruges til mange forskellige ting, såsom salater, burger, tapas osv. så når du er i gang med at sylte løg, så lav endelig noget ekstra.
Skær de kogte, afkølede, kartofler i passende stykker.
Bland en dressing af mayonnaise, cremefraiche, sennep, syltede rødløg, fint skåret purløg, salt og peber og vend kartoflerne i.
Man kan anrette kartoffelsalaten med f.eks. små radiser, tomater, purløg.
Velbekomme!
Kunne du bruge opskriften? Så send den også lige til en ven, der kunne have glæde af den.