Sådan koger du kartofler perfekt
- Neneh Østergaard
- 5. jun.
- 1 min læsning

Er du i tvivl om hvordan du koger de perfekte kartofler hver gang?
Bare rolig, du er ikke den eneste. Det er et af de spørgsmål vores gæster oftest stiller os. Hvordan skal kartoflerne koges så de bliver cremede og lækre med lige tilpas med bid i? Herunder finder du Franks guide til de helt perfekte kogte kartofler.
Først og fremmest er det vigtigt at kartoflerne har nogenlunde samme størrelse. Hvis ikke forskellen er for stor, så kan man halvere de største. På den måde har alle kartoflerne den samme kogetid.
Fremgangsmåde
Kartoflerne kommes i koldt vand (evt med lidt løvstikke) med rigeligt salt. Det skal smage lidt af havvand. Vi bruger 30 gram salt pr. liter vand. Det er en god spiseskefuld pr. liter vand.
Det er vigtigt at du ikke tilføjer salt pr. kg. kartofler, men pr liter vand.
Kartoflerne skal koges ca 12 min. Ikke buldrerkoge. Bare koge stille og roligt, og herefter tages af varmen.
Lad kartoflerne hvile i kogevandet i minimum 15 minutter. Dette er det allervigtigste.
Med denne fremgangsmåde opnår man en god og cremet kartoffel.
Hvis kartoflerne har en tyk skræl, skal der doseres mere salt i vandet.
Sådan koger du kartofler perfekt.
Koger du kartoflerne som de skal, kan selv børn spise dem som snacks derhjemme. Alternativt kan de stå på køl natten over, og bruges på en kartoffelmad dagen derpå.
Velbekomme!
Kunne du bruge opskriften? Så send den lige til en ven, der kunne have glæde af den.