top of page

Opskrift på brunede kartofler

  • Forfatters billede: Neneh Østergaard
    Neneh Østergaard
  • 12. feb.
  • 1 min læsning

Opdateret: 13. feb.

Brunede kartofler

Leder du efter den perfekte opskrift på brunede kartofler?


Det er faktisk ikke så kringlet. Herunder finder du Frank's egen opskrift på fuldstændig legendariske brunede kartofler. Simpel og ligetil. Uden for meget hokus pokus.

Opskriften her er til 1 kg. kartofler, men kan selvfølgelig skaleres op eller ned alt efter behov.


Ingredienser

  • 1 kg. kartofler

  • 300 g. sukker

  • 50 g. smør

  • 1 dl. piskefløde


Fremgangsmåde

  1. Sukker smeltes langsomt på panden uden at brænde på.

  2. Når sukkeret er smeltet, blandes smør og fløde i massen. Det hele røres langsomt til en ensartet karamel.

  3. Kartoflerne lægges i karamellen på panden.

  4. Vend dem forsigtigt jævnligt så de alle dækkes.


Karamellen kan også i stedet sættes direkte på køl, og bruges dagen efter.


Kunne du bruge opskriften? Så send den lige til en ven, der kunne have glæde af den.

bottom of page