Opskrift på hjemmelavet risalamande
- Frank Svärd

- 11. nov.
- 2 min læsning
Opdateret: 13. nov.

Her får du opskriften på hjemmelavet risalamande
Bøvler du stadig med at ramme den der risalamande helt perfekt cremet, smagfuld og lækker? Frygt ikke! Her får du nemlig vores helt egen opskrift på hjemmelavet risalamande som vi serverer den på Frank's Kro.
Denne opskrift er til 10 personer.
Ingredienser (Risalamande):
2 kg færdig risengrød.
500 gram mandelsplitter
2 vaniljestang
6,25 dl. piskefløde
125 gram hvid chokolade
1 ds kondenseret mælk
2,5 spsk flormelis
Ingredienser (Kirsebærsovs):
500 gram udstenede kirsebær
150 gram sukker
1 vaniljestang
1,5 dl vand
1 dl mørk rom. (Man kan også bruge Ribena saft, solbærrom eller helt undlade. Så skal der tilsvarende mere vand i)
62,5 gram kartoffelmel
1,25 dl koldt vand.
Fremgangsmåde
Kondenseret mælk røres ud i den kolde risengrød.
Mandelsplitterne ristes gyldne og sprøde i ovnen. Ca 15 min 150 grader. Mandelsplitterne skal afkøles efter ristning.
1 dl fløde (resten af fløden gemmes til flødeskum), vanilje, hvid chokolade og flormelis smeltes ved svag varme i en gryde.
Den resterende piskefløde piskes til flødeskum.
Risengrød, mandelsplitter, vanilje/chokolade blandingen og flødeskum vendes sammen til en ensartet masse.
Den færdige risalamande stilles på køl minimum en time inden servering.
Kirsebær, vand, sukker, rom og vanilje koges i en gryde med låg, ved svag varme.
Når kirsebærrene er kogt bløde og sukkeret er opløst jævnes sovsen med kartoffelmel opløst i vand.
Kirsebærsovsen må ikke koge efter den er jævnet. Ellers risikerer man en klistret og slimet konsisten.
Husk at din risalamande sagtens kan laves dagen før og sættes på køl. Så undgår du det værste julestress på dagen.
Velbekomme!
Kunne du bruge opskriften? Så send den lige til en ven, der kunne have glæde af den.


